Nostalgie quiz

Deze Nostalgie quiz is gemaakt speciaal voor ouderen (60+). Maar ook de kinderen van deze generatie zullen heel veel plezier beleven aan deze  quiz.

8 rondes met allemaal vragen over vroeger. En zoals altijd hebben we ook nu weer 2 super gezellige muziekrondes met allemaal muziekfragmenten uit deze tijd. En.... zeer eenvoudig te spelen.
Wedden dat het een topavond wordt!

Nostalgie Quiz voor ouderen

De allerleukste quiz voor ouderen

Het is tijd om je ouders eens flink te verrassen met een super gezellige Nostalgiequiz, die je gewoon thuis speelt of waar je maar wilt. 

Deze quiz voor ouderen is ook nog geschikt voor de kinderen van de ouderen (40+), omdat die natuurlijk vroeger ook naar dezelfde tv programma's keken en muziek luisterden.

Een quiz die met name natuurlijk ook zeer geschikt is om bij senioren verenigingen te spelen, maar ook bijvoorbeeld in bejaardentehuizen. We krijgen vaak vanuit die hoek de vraag om een makkelijke quiz voor ouderen. We kunnen je vertellen: Deze quiz over vroeger is vooral héél leuk en herkenbaar voor ouderen om te spelen. En dus echt niet moeilijk.

Kortom, het gaat erom dat mensen plezier hebben met de vragen. Herkenning op al die dingen van vroeger en meezingen en bewegen op al die gezellige muzieknummers.

De liedjes van vroeger, de televisieprogramma's, dingen in huis, noem maar op en het zit vast in deze oergezellige quiz.

Genieten is dus het enige doel. We wensen je alvast heel veel plezier. 

Wat kost deze Nostalgiequiz?

Deze quiz voor ouderen kost slechts € 29,95 voor het totale spel. Het maakt hierbij niet uit met hoeveel personen jullie zijn.

Wat ontvang je met het bestellen van dit spel?

 • Het draaiboek, met daarin een uitleg van de spelregels voor de spelleider.
 • 8 PowerPoint documenten, 1 voor elke ronde (waaronder 2 muziekrondes) met 10 quiz vragen. Hierin zitten foto’s, muziek en uiteraard de vragen.
 • Antwoordformulieren, die je kan printen zoveel als nodig.
 • Uitleg van de spelregels voor de spelleider.
 • Een scoreformulier, waarop je de scores per ronde kan bijhouden.

Spelleider kan zelf gewoon meespelen

Als spelleider kun je dit spel prima zelf meespelen. Tips hiervoor ontvang je in het draaiboek dat hoort bij deze Nostalgie quiz.
Daarnaast heb je weinig voorbereidingen met dit spel. Je zou het spel nu nog kunnen bestellen en zometeen al kunnen gaan spelen.

De Nostalgie quiz bestellen

stapelkorting
Seniorenpakket

Meest gestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over onze Nostalgie Quiz. Kun je het antwoord niet vinden en heb je nog een vraag: we zijn bijna altijd bereikbaar (ook in het weekend). Stel je vraag bijvoorbeeld via de app: +31 6-83777853 of via de mail: [email protected]. We helpen je graag :-).

Faq

Wat kost de Nostalgie quiz?

Vanaf welke leeftijd is de Nostalgie quiz geschikt?

Moet je hele Quiz persé in 1x spelen?

Hoe bestel ik de Nostalgie quiz?

Met hoeveel personen kan ik de Nostalgie Quiz spelen?

Wat ontvang ik met de Nostalgie quiz?

Hoe snel kan ik de Nostalgiequiz ontvangen?

Kan ik zelf meespelen in deze Quiz voor ouderen?

Hoe lang duurt de Nostalgiequiz?

Is de Nostalgiequiz moeilijk?

 • Marie-jose Santos says:

  Dus t is een spel voor op je computer? Of kan t ook op de tv? Ik ben geen held voor dit soort dingen. Is t ingewikkeld om te installeren? Ik werk met dementerende ouderen, is t ook hiervoor geschikt?
  Ik hoor t graag.

  • Richard en Marjolein says:

   Goedemorgen,

   De quiz is gemaakt in Powerpoint. Dit is heel makkelijk via een computer te openen en vervolgens kun je de computer koppelen aan een tv scherm bijvoorbeeld (er zijn vast mensen in je buurt die weten hoe dat moet).
   Ook dementerende ouderen (natuurlijk wel een beetje afhankelijk in welk stadium) zullen hier vast veel plezier mee hebben. De quiz is expres niet moeilijk gemaakt, waardoor ouderen hier van zullen stralen en lachen.
   Met name de muziekrondes vinden ze ongetwijfeld fantastisch ook.

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein Schreurs

 • petra says:

  Hoi, ik heb het spel gekocht maar waar zijn de muziekrondes?

  alvast bedankt!

  • Richard en Marjolein says:

   Hoi Petra,

   Ronde 3 en ronde 6 zijn de muziekrondes. Als je ze opstart en dan je scherm groot maakt met F5 (of op het icoontje onderin met het beeldschermpje klikt) en dan naar de vragen gaat, dan begint de muziek vanzelf te spelen.

   vriendelijke spelgroet, Richard en Marjolein

 • >